Sportmassage

Sportmassage kun je in hoofdlijnen indelen: de inspectie, massage voor de sport, na de sport, blessure behandelen en blessures voorkomen door adviezen.

Een massage direct voor een inspanning is vooral gericht op het activeren van je lichaam om je klaar te maken voor een sportieve prestatie. De massage na de wedstrijd is vooral bedoeld om het lichaam te laten ontspannen, helpen de de afvalstoffen af te voeren en de spiergroepen los te maken en op lengte te brengen. Een inspectie voor een massage kan een onderdeel zijn om de masseur een beeld te geven van het lichaam. Spiermassa, links- rechtsverschil en stand van de gewrichten zijn belangrijke informatie om een behandeling in te gaan.

Alles bij elkaar is een sportmassage bedoeld om het lichaam en de geest op het juiste moment alert, ontspannen maar vooral in balans te houden voor de gevraagde prestaties. Blessures worden voorkomen en herstel wordt bevorderd.

Overigens hoef je niet perse te sporten om je zelf een sportmassage te gunnen. Door de levensstijl die we tegenwoordig vaak hebben wordt er ook veel van het lichaam gevraagd. Stress, veel zitten en stereotype bewegingen hebben ook vaak blessures en onbalans tot gevolg.